Home » , » Aku lawan uMNo sebab .............

Aku lawan uMNo sebab .............

Gambar ni x de kena mengena dgn cerita ni pun
Salam,
Kata sesetengah orang lebih baik berkawan dengan ular daripada berkawan dengan Umno. Dan kalau ditakdirkan aku berjumpa antara ular dan Umno aku akan ketuk Umno dulu. Sebabnya UMNO tak pernah nak berubah. Apa yang berubah hanyalah pemimpin dan slogannya sahaja.

Aku membenci Umno kerana kelakuan Umno itu sendiri. Sebab itulah, bukan aku yang menentukan sama ada aku benci kat Umno atau tidak. Umno sendiri yang menentukannya. Kalau setakat cakap "Umno boleh berubah"...."berubah atau rebah", tetapi perangai makin hari makin bedebah, lagi kuat aku berdoa supaya Allah s.w.t. mela'natkan Umno ni. Setakat hari ni, kelakuan Umno bukan sahaja bertambah jijik, malah aku langsung tak nampak lagi sebarang harapan kelakuan jijik boleh jadi elok.

Kalau nak kata aku benci Umno kerana pembangkang, pembangkang pun aku benci juga kalau kelakuan dia jahat macam Umno atau boleh dibeli dengan gula-gula oleh Umno. Yang kata boleh dibeli dengan gula-gula oleh Umno ialah jenis bodoh dan boleh ditipu hidup-hidup oleh Umno. Dah la dia ditipu Umno, dia tipu pulak orang lain untuk menutup kebodohannya yang boleh dibeli oleh Umno. Jenis ni lagi la tak boleh pakai. Lebih bahaya dari Umno. Ini bukan PEJUANG tapi PEJUWANG....

Dan kalau benarlah ada pihak dalam pembangkang yang disiasat tuduhan ke atasnya oleh pihak berkuasa dok berbaik-baik dengan Umno supaya dirinya atau ahli keluarganya boleh terlepas dari tindakan, jenis tu lah yang paling jahat sekali. Asal diri sendiri atau ahli keluarga yang dipertahankannya selamat, jenis tu sanggup jadi agen Umno sekalipun. Mereka sanggup buat apa saja, termasuk menjatuhkan Kerajaan yang sah. Pendekkata lantaklah apa yang nak terjadi janji aku selamat. Lupa agaknya amanah yang diberikan oleh pengundi. Siapa yang mengangkat dia menjadi pemimpin..?

Dan kalau ada pemimpin pembangkang yang dibiayai oleh syarikat-syarikat yang dikatakan ada kaitan dengan Umno atau polis, jenis tu juga yang paling jahat sekali. Jenis-jenis tu akan sentiasa tabur paku di atas laluan rakyat untuk menghambat Umno. Kalaulah ada golongan seperti itu, Allah tolonglah tangani puak-puak tu!


Inilah antara sebab kenapa aku membenci dan melawan Umno. Lantaklah kalau orang Umno tak setuju dengan aku sebabnya orang Umno sendiri pun tahu apa kebenaran yang aku katakan ni. Suka ke tak suka TERPULANG. KERAjaan Umno/Be End memang kuat........kuat kencing .....kuat habiskan duit rakyat.....pendek kata kuat la tapi pergi jahanamlah dengan Umno....apa yang paling penting PAKATAN RAKYAT dah cukup kuat untuk kuburkan Umno/Be ENd..........
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Maskolis | Johny Portal | Johny Magazine | Johny News | Johny Demosite
Copyright © 2011. Pakatan Rakyat Supporter - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website Inspired Wordpress Hack
Proudly powered by Blogger